Fiskbilen väcker minnena från havet

Kan du inte ta dig till havet får du ta havet till dig. När fiskbilen kommer till stan tar den med sig dofter och smaker som väcker känslan av att äta fisk på plats nere i den efterlängtade hamnen.

Det finns få känsloupplevelser som kan slå den av att stå i hamnen en solig sommarkväll. Att se den brandgula solen försvinna bortom horisonten och lämna en overkligt röd spegelbild på havsytan. Att känna en behaglig och varm havsbris svalka nacken efter en dag i högsommarvärmen. Är det konstigt att du blir sugen på fisk och skaldjur på en sådan plats? Osis för dig som inte bor vid kusten, men som kanske längtar något oerhört efter den speciella upplevelsen som havet erbjuder. Du kan åtminstone få en del av efterlängtade känslan när fiskbilen kommer till stan.

Havets och fiskens glassbil

När Sigges Fisk kommer rullandes på fyra hjul i närheten kan du direkt känna aromen av torsk och flundra och drömma dig bort till den här hamnen med alla sinnesintryck. Du skulle kunna jämföra det med när glassbilen kommer till kvarteret. När den välkända melodin ljuder vet alla barn i området vad som väntar och blir som galna av iver. På samma sätt är det med fiskbilen. För den som en gång har smakat mat från havet och förälskat sig i den friska aromen vet att suget aldrig försvinner. Fiskbilen ger dig möjlighet att aldrig förlora den känslan även när du inte fysiskt kan befinna dig vid havet.

Publicerat den
Kategoriserat som Mat