Det läckra Spanien i Stockholm

När man inte kan resa och veckan är fylld av gråa dagar längtar man lätt bort. Resenostalgin kan effektivt botas med hjälp med av olivolja. En medelhavssmak som påminner om sol och strand.

Just idag är det en sådan där tråkig dag. Sven sitter vid sitt skrivbord. Klockan är tre på eftermiddagen, bara en timme kvar tills han får åka hem. Sven tittar ut genom fönstret, men han tittar inte alls på dimman. Han tittar längre bort, långt bortom bergen. Söderut. Där man skulle kunna sitta på en spansk strand och njuta av solnedgången.

De vackra gränderna med mysig belysning och cafébordsprydda gator. Mediterransk mat, vin och ost. Sven känner intensivt att det är dags att göra någonting nytt. Men datumen för semester ligger långt in i framtiden. Fast om Sven inte åka till Spanien – skulle inte Spanien kunna komma till Sven?

Spanien serverat på bordet

Sven valde att vara smart och positiv. Istället för att gräma sig över att han inte kunde resa till varma stränder och god mat, tog han den goda maten till sig. Den soliga stranden var lite svårare att få tag på. Men det brydde han sig lite om när han serverades sina tapas och sangria från Alegria. De bästa tapas i Stockholm. Färggranna tallrikar med små läckra rätter med kött, skaldjur och fisk från Spaniens olika regioner. Goda drycker och trevligt sällskap.

Sven har återfått sin livsglädje och kommer absolut att göra om den här “resan”, som han inte behöver flyga en enda mil för.

Publicerat den
Kategoriserat som Mat