Vilka vi är

Hur lyckas man med den perfekta festen – och finns det någon manual att följa? Vad gäller fester, events och olika tillställningar så handlar det om att hitta en balans mellan det planerade och det spontana.

En alltför uppstyrd fest kan lätt förvandlas till någonting tråkigt – deltagarna upplever att de styrs och att det finns en massa måsten inblandade. Det kanske ska tävlas, det ska underhållas och det ska hela tiden ske någonting. Det spontana måste sippra in genom springorna och det är då festen får en egen karaktär och en egen personlighet.

Samtidigt så måste en tillställning också följa en viss planering. När ska maten serveras, vilken mat ska man lägga på tallriken, hur ska bordsplaceringen se ut och ska man erbjuda någon typ av underhållning i syfte att lätta upp stämningen? Balansen är viktig och som värd/värdinna så gör man bäst i att låta det oväntade få en möjlighet att hända.

Någon tar fram en gitarr och börjar spela, en spontan dans tar fart, några deltagare bestämmer sig för att prova badtunnan – och så vidare. Det handlar om att både ha kontroll – och att våga släppa den. En formell fest ska alltid ha potential att förvandlas till någonting helt annat.

Vi som ligger bakom den här sidan har arbetat professionellt med fester i flera, flera år och ordnat allt från större events till mindre, mer intima bröllop för privatpersoner. Catering är det som förenar oss. Samtliga har drivit företag inom catering och det är i denna bransch våra rötter ligger. Vårt mål är att vända ut och in på allt som har med fester att göra. Hur lyckas man, vad ska man tänka på och vad ska man undvika? Vi ska ge tips, råd och tankar baserade på vår långa och gedigna erfarenhet. Du ska helt enkelt kunna läsa våra texter och få goda råd om hur du själva ska agera för att lyckas med den tillställning du planerar – oavsett storlek eller sammanhang. Välkommen!